tanácsadás

Szeretnénk megoldásokat találni a kismamák és a kisgyermekes családok számára.Hasznos információk a gyermekek pihenéséről.Tanácsok mellyel könnyebbé tehetjük a gyermek nevelést.Eligazítások a biztonságos gyermekneveléshez.

Indafotó képek

Címkék

2012 (3) 2013 (5) 2014 (4) 2015 (5) ágynemütartós (11) ajándék (2) állapotos (10) állítható (13) altató (5) altatódal (3) anya (2) apa (1) autósülés (2) baba (18) babaágy (7) bababolt (14) babahinta (2) babakocsi (4) babaszoba (20) babymarket (27) bicikli (3) bicikli bolt (3) bicikli webshop (3) biztonsági (3) biztonsági autós gyerekülés (1) biztonsági gyerekülés (1) bölcső (6) Concord (1) család (30) császármetszés (1) csecsemő (10) cybex (1) easy go (2) egészséges (6) emlék (1) etetőszék (2) fertőzések (2) fotel (1) fürdőzés (2) futóbicikli (3) gyerek (2) gyerekágy (16) gyerekágyak (11) gyerekjáték (7) gyerekszoba (16) gyerekülés (3) gyermek (22) gyermekülés (2) hírek (16) ifjúsági ágy (8) ifjusági ágy (3) isofix (1) járóka (5) játék (8) játékhíd (1) játékok (6) kanapé (1) kerékpár (2) kerékpár webáruház (2) kerékpár webshop (2) Kiddy (1) kikapcsolódás (7) kiságy (16) kiságyak (7) kismama (14) kismamazene (3) kisszék (1) kókuszmatrac (3) közösség (2) levegőzés (5) magasság (1) magzat (7) Maxi-Cosi (1) meglepetés (2) mikor sétáljunk (4) Moodd (1) noby (7) pihenőszék (1) plüssállat (2) plüssfotel (1) quinny (2) Quinny (1) Reboard (1) rezgő (1) roller (1) rosszul alszik (7) rosszul eszik (1) séta (2) (1) sport babakocsi (4) strand (1) szabadidő (11) szivacs (1) szivacsfotel (2) szivacskanapé (1) szivacsmatrac (11) szopipárna (1) szoptatóspárna (1) szülés (2) tanácsok (13) táplálkozás (2) társaság (1) terhes (8) terhespárna (2) terhesség (7) terhességi teszt (1) tricikli (1) tuning (1) újszülött (5) ülésmagasító (1) ünnepek (1) utazás (1) utazóágy (4) várandós (10) vicces (2) zene (2) zenélő (1) Címkefelhő

Levegőzés, séta a szabadban!

2012.03.05. 14:11 - Baby Market

Címkék: séta levegőzés rosszul eszik rosszul alszik mikor sétáljunk

Levegőzni, sétálni a szabadban!

Kismamák gyakori panaszai közé tartozik hogy babája  rosszul eszik vagy rosszul alszik. Ezek a panaszok gyakrabban fordulnak elő azoknál a kicsiknél, akik szinte egész napjukat a szobában töltik.

 

A legegyszerűbb megoldás egy-egy kiadós séta a szabad levegőn. Hamarosan itt az idő, hogy a tél elmúltával, szívünk és testünk energiával töltsék fel a nap első melengető sugarai. A feltöltődésre nem csak a nagyoknak de a legkisebbeknek is szükségük van. A jó levegő után a picik általában jó étvággyal esznek, majd jót alszanak. A kellemes sétához elengedhetetlen néhány szempontot szem előtt tartani.

A nyári babákat  2-3 hetesen a télieket 4-6 hetesen kezdhetjük levegőhöz szoktatni. Mint mindenhol, itt is legjobb a fokozatosságot betartani, először rövidebb, majd később egyre hosszabb kiadós sétákkal. A nagyobbakkal több órát is kint lehetünk a friss levegőn. Mivel eleinte fél majd később körülbelül 1 órát fogunk kint tartózkodni készüljünk fel tehát az időjárásnak megfelelő öltözettel. Amit én gyakran elhibáztam, hogy a gyerkőcöt tisztességesen felöltöztettem, magammal pedig nem igen foglalkoztam és mire hazaértünk rendesen megfáztam. Tehát mamát és babát is fel kell öltöztetni! A hűvösebb időben a mozgó gyerekeknek legjobb viselet az overall, hiszen jól védi a baba derekát és mozogni is engedi. Az aláöltözésnél válasszunk kényelmes több rétegű öltözetet. A vakító napsütés ellen, még a tavaszi napsugarak esetén is fontos az árnyékoló kissapka a baba védelmére.

Mivel menjünk sétálni? Persze a legkényelmesebb, ha babakocsival indulunk még akkor is ha már totyog a gyerkőc, hiszen ha elfárad beletehetjük és gond nélkül folytathatjuk a sétát, a kocsin pedig kényelmesen elférnek sétánk kiegészítő kellékei. Nem árt ha van nálunk egy kis innivaló, ha netán megszomjazna gyermekünk. Persze nem árt egy textil pelenka sem ha van a kocsiban, aztán szükséges lehet néhány újság saját szórakoztatásunkra, ha elaludna a pici. Persze nem csak babakocsival sétálhatunk, tehetjük ezt egy kényelmes kenguruval is megspórolva ezzel a babakocsi cipelését, persze ezzel csak rövidebb séta lehetséges.  A sétánk ha lehet ne merüljön ki a bevásárlással hanem valamelyik  közeli játszóteret, vagy zöldövezetet válasszuk.

Hogy mikor sétáljunk? Legjobb a kora délelőtti órákban és a késő délutániakban. A déli tűző napsütést mindenképp kerüljük. A szabadban nem árt pár dologra odafigyelni, a nap pár perc alatt besüthet az addig árnyékos helyre így a kicsi a tűző napra kerülhet. A szél könnyedén kiszáríthatja babánk bőrét. A szabadban sétánkat kellemetlenné teheti, a rovarok és bogarak csípése, zaklatása is. A babakocsikra legtöbbször kapható szúnyoghálóval ezt is kiküszöbölhetjük.

Mindezek után jó időtöltést kívánok a szabadban, váljon az Ön és Gyermeke egészségére!

 

Baby Market csapata

A bejegyzés trackback címe:

https://babymarket.blog.hu/api/trackback/id/tr794290513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása