tanácsadás

Szeretnénk megoldásokat találni a kismamák és a kisgyermekes családok számára.Hasznos információk a gyermekek pihenéséről.Tanácsok mellyel könnyebbé tehetjük a gyermek nevelést.Eligazítások a biztonságos gyermekneveléshez.

Indafotó képek

Címkék

2012 (3) 2013 (5) 2014 (4) 2015 (5) ágynemütartós (11) ajándék (2) állapotos (10) állítható (13) altató (5) altatódal (3) anya (2) apa (1) autósülés (2) baba (18) babaágy (7) bababolt (14) babahinta (2) babakocsi (4) babaszoba (20) babymarket (27) bicikli (3) bicikli bolt (3) bicikli webshop (3) biztonsági (3) biztonsági autós gyerekülés (1) biztonsági gyerekülés (1) bölcső (6) Concord (1) család (30) császármetszés (1) csecsemő (10) cybex (1) easy go (2) egészséges (6) emlék (1) etetőszék (2) fertőzések (2) fotel (1) fürdőzés (2) futóbicikli (3) gyerek (2) gyerekágy (16) gyerekágyak (11) gyerekjáték (7) gyerekszoba (16) gyerekülés (3) gyermek (22) gyermekülés (2) hírek (16) ifjúsági ágy (8) ifjusági ágy (3) isofix (1) járóka (5) játék (8) játékhíd (1) játékok (6) kanapé (1) kerékpár (2) kerékpár webáruház (2) kerékpár webshop (2) Kiddy (1) kikapcsolódás (7) kiságy (16) kiságyak (7) kismama (14) kismamazene (3) kisszék (1) kókuszmatrac (3) közösség (2) levegőzés (5) magasság (1) magzat (7) Maxi-Cosi (1) meglepetés (2) mikor sétáljunk (4) Moodd (1) noby (7) pihenőszék (1) plüssállat (2) plüssfotel (1) quinny (2) Quinny (1) Reboard (1) rezgő (1) roller (1) rosszul alszik (7) rosszul eszik (1) séta (2) (1) sport babakocsi (4) strand (1) szabadidő (11) szivacs (1) szivacsfotel (2) szivacskanapé (1) szivacsmatrac (11) szopipárna (1) szoptatóspárna (1) szülés (2) tanácsok (13) táplálkozás (2) társaság (1) terhes (8) terhespárna (2) terhesség (7) terhességi teszt (1) tricikli (1) tuning (1) újszülött (5) ülésmagasító (1) ünnepek (1) utazás (1) utazóágy (4) várandós (10) vicces (2) zene (2) zenélő (1) Címkefelhő

Bölcső, babahinta, pihenőszék

2012.09.22. 16:28 - Baby Market

Címkék: család terhesség újszülött kismama csecsemő baba tanácsok kikapcsolódás altató bölcső babaszoba várandós állapotos altatódal babahinta babymarket kismamazene terhespárna

pihenőszék, babahinta

Bölcső, babahinta, pihenőszék


A hintázás és hintáztatás fontosságáról, a babahintákról, bölcsőkről, nyugalomról. Szinte minden csemetét váró családban megtalálható bútordarab a gyerekágy. A jól megválasztott gyerekágy akár több évig is jó szolgálatot tehet.

 

Jó tudni azonban, hogy a bölcsőnek és hintáztatható gyerekágyaknak, babahintáknak milyen fejlesztő hatásuk van a babák fejlődésére. 

Minden csecsemő és kisgyermek ösztönösen igényli a ringató mozgást. Az anyaméhben, a magzatvízben töltött 9 hónapra emlékezteti, amikor nyugalom volt és biztonság. Ezért születésünk után is igényeljük a ringató, harmonikus mozgást, amely egy úttal megnyugtatja a babát, kiegyensúlyozottá teszi, elaltatja. Ezen túlmenően kevesen tudják, hogy baba egyensúlyfejlesztésére is jótékony hatással van, segíti a mozgásfejlődését, a mászást és később a járást is. Kevesen tudják, hogy a hintáztatás, ringatás hatással van a beszédfejlődésre is, valamint a kreativitásukra is. Több irodalomban a terhesség tizedik hetétől ajánlják a kismamáknak a hintaszékben történő pihenést, mert már az anyaméhben is fejlődik a baba egyensúlyérzéke.

pihenőszék, babahintaAz anyukák ölelő karját azonban semmi sem pótolhatja a születést követően, de van néhány segítség a ringató mozgás pótlására. Vannak babák, akik csak és kizárólag a ringatást követően hajlandóak elaludni. Leleményes szülők és nagyszülők ilyenkor szerzik be a bölcsőt, a többfunkciós babahintát, vagy indulnak hosszú sétára a babakocsival, esetleg autóval.


A bölcsőről néhány szóban: A bölcső őseink találmánya, régi bevált módszer. Sok szülő viszont azért nem választja, mert tart attól, hogy a baba kieshet belőle. Ezt az aggályukat el kell oszlatnom, mert a mostani bölcsők stabilak, és nem engedik egy bizonyos ponton túllendülni a bölcsőt, ezért nem eshet ki belőle. Az egyetlen hátulütője a dolognak, hogy csak addig használható, amíg a baba meg nem tanul felülni vagy mászni. Ekkor ugyanis mindenképp ajánlatos gyerekágyban altatni a későbbiekben, a balesetek elkerülése érdekében.  A ringató, hintáztató mozgásra azonban továbbra is igénye lesz, ekkor jönnek szóba a különböző babahinták.
babahinta: 
A legkisebb babáknak vannak már egyszerű lengőhinta, pihenőszék és elektromos babahinta is, amelyek fotel alakúak. 2-3 hetes kortól használható pihenőszék, babahinta megtámasztja a babák gerincét hintázás közben. 
Ezeket a csecsemő méretű hintákat kinőve jöhetnek szóba a pihenőszékhez hasonló kialakítású állványos babahinták. Ezekben magasabban ül a baba, jobban kilát. A hinták 6 hónapos kortól használhatóak. Fontos megjegyeznünk, hogy akkor tegyük bele a picit, ha már tartja a fejét és képes megtámasztva ülni a babahintában.
5 hónapos kortól használhatók a rugós babahinták, amikor már megtámasztva tud ülni. Az ajtófélfára kell erősíteni és kisebb a helyigénye, mint a hagyományos lengőhintáknak. Itt nem igazán a lengőmozgás a lényeges, hanem a lábizmok erősítése és az egyensúlyérzék fejlesztése. Körülbelül 12 kg-ig használhatóak.  
Amikor a baba biztonságosan tud ülni, jöhetnek szóba a műanyag babahinta, amelyek a lábak közötti kicsúszás gátlóval rendelkeznek, ezek 8-9 hónapos kortól használhatóak. Van már olyan babahinta ahol a lábak közötti biztonsági rész eltávolítható. De ezt csak akkor vegyük ki, ha már kapaszkodni is tud a gyerek. Addig csak olyan hintát vásároljunk, ami elől és hátul is zárt. 
A legjobb dolog a babahintákban, hogy ha a fejlődésüknek megfelelőt választjuk szinte korlátlan ideig hintáztathatók.
A ringató, hintázó mozgás jó pár hónapig elkísérhető pihenőszék és babahinta használatával, ebben az életkorban feszültségoldó hatással is van a gyerekekre.
Jó ringatózást kívánunk a babahinta, pihenőszék és bölcső használatával!
Babymarket

A bejegyzés trackback címe:

https://babymarket.blog.hu/api/trackback/id/tr614796100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása